• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Een schuifwand maakt uw veranda veelzijdiger

Wilt u zowel in warme als koude jaargetijden optimaal kunnen genieten van uw veranda? Dan is een veranda met glazen schuifwand de ideale keuze. Een schuifwand stelt u in staat om het klimaat in uw aanbouw op eenvoudige wijze aan te passen. Zo heeft u maximale controle over de leefomstandigheden en heeft u gedurende het hele jaar plezier van uw veranda.

Offerte aanvragen

 

 

Glazen schuifwand in houten overkapping met puntdak.

Waarom een schuifwand optimaal is

Niets is zo prettig als hartje zomer in uw veranda verblijven. De frisse lucht, warme zonnestralen en ontspannende vogelgeluiden komen u al tegemoet zodra u plaatsneemt. Hier is echter alleen sprake van wanneer uw veranda niet afgesloten is of over een schuifwand van glas beschikt. Een volledig afgesloten veranda resulteert namelijk in een stuk minder contact met het buitenleven.

Is een open aanbouw dan de oplossing? Dit is ook niet altijd het geval. Want de voordelen die een open veranda in de zomer biedt, zijn tegelijkertijd de nadelen in de winter. Harde regenval of fikse koude kunnen het verblijf in een open veranda zeer onaangenaam of in het ergste geval zelfs geheel onmogelijk maken.

Glazen wand voor uw veranda: het beste van beide werelden

De oplossing ligt dan ook voor de hand: een veranda met een glazen wand. Zo kunt u zelf de binnentemperatuur bepalen op koude dagen, terwijl u tegelijkertijd kunt genieten van de zomerzon op warmere dagen. Een glazen wand biedt echter weer als nadeel dat buitengeluiden en frisse lucht in mindere mate ervaren worden.

De ultieme keuze is dan ook een veranda met glazen schuifwand. Gooi de schuifwand open om heerlijke frisse lucht naar binnen te laten stromen en houd de schuifwand juist dicht in situaties van extreme kou of hitte. Zo creëert u het beste van beide werelden en kunt u uw veranda effectief veel vaker benutten.

Wij maken elke mogelijke schuifwand voor uw veranda

Ter Huurne is dé expert in glazen schuifwanden voor uw veranda en kan uw schuifwand geheel op basis van uw specifieke wensen samenstellen. Het glas dat wij gebruiken voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen en heeft naast een inbraak werende, ook een isolerende functie. Bekijk hier een overzicht van de vele soorten glazen schuif- en vouwdeuren die wij voor u kunnen maken.

Veel van onze glazen schuifwanden bestaan uit gepoedercoate aluminium profielen die weinig ruimte in beslag nemen en een maximale lichtopbrengst in uw ruimte garanderen. Indien gewenst kunnen wij tevens wanden zoals vaste wanden, windschermen en schuif-draaiwanden leveren. Meer weten? U bent van harte welkom in onze showroom of kijk voor meer voorbeelden verder op onze site!

Showroom afspraak maken

schuifsystemen inspiratie

3 foto’s 
Schuifpui vervangen Steellook schuifpui kozijn Schuifpui kozijn aluminium steellook

Steellook aluminium schuifpui

2 foto’s 

Steellook kozijnen met panelen

Steellook schuifpui loopdeur

Steellook schuifpui met loopdeur

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

2 foto’s 
Hardglazen schuif- en vouwdeuren in houten tuinkamer met puntdak Glazen schuifwand in houten overkapping met puntdak.

Hardglazen schuif- vouwwanden

3 foto’s 
tuinkamer glazen schuifwand Houthok met tuinkamer terras met Ter Huurne schuifwand tuinkamer glazen schuifwand

Hardglazen schuifwanden

Werk met een licht en uniform kleurenpalet

Een ruimtelijke uitstraling en een rustige uitstraling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een wirwar van schreeuwende kleuren laat je tuin optisch kleiner lijken en dat is met name verraderlijk als je van kleurige bloemen en planten houdt.

We raden je daarom aan om te werken met vergelijkbare kleurtonen als de kleur die je hebt gekozen voor je overkapping (deze is bij Ter Huurne uitvoerbaar in elke gewenste RAL-kleur). Met name in grote oppervlaktes (denk aan schuttingen, vloeren en muren) is uniform kleurgebruik van belang. Tip: vooral lichtere kleurtinten laten een kleine tuin optisch groter lijken.

Richt in met grote elementen voor rustige uitstraling

Voor een ruimtelijk effect kun je met de vloer in je tuin meer doen dan alleen een lichte kleur kiezen. Ook de grootte van de bestrating (denk aan tegels of klinkers) maakt optisch een groot verschil. Grote tuintegels geven de tuin een rustiger en daarmee ook een grotere uitstraling.

Grote tuintegels zijn tegenwoordig in de mode en zijn dus makkelijk te vinden voor je kleine tuin. Ook laten deze tegels zich vaak mooi combineren met andere grote elementen zoals bloempotten, tafels en stoelen. Plaats deze onder je overkapping om ze te beschermen tegen de weerselementen.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken