Eigen sauna in je tuin dit zijn de mogelijkheden

De sauna is een geliefd middel om te ontspannen. En gezond is een saunabezoek ook. Het enige nadeel: je moet er altijd voor naar een speciaal sauna- of wellness centrum reizen. Tenzij je een eigen sauna in je tuin hebt natuurlijk. Zie jij dat wel zitten? In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen hiervan op een rijtje.

Offerte aanvragen

 

Hardglazen schuif- en vouwdeuren in houten tuinkamer met puntdak

Voordelen van een eigen sauna in je tuin

In de koude decemberperiode is je achtertuin doorgaans geen plek om eens comfortabel te vertoeven. Hier kun je zelf verandering in brengen door er een sauna te laten plaatsen. Ben je al een fervent saunaliefhebber en reis je voor je saunabezoek wekelijks af naar een saunacentrum? Dan is dit een investering waarvan je zeker weet dat je hem terugverdient.

Een sauna werkt zowel geestelijk als lichamelijk zeer ontspannend en helpt tegen een variëteit aan fysieke klachten. Denk hierbij alleen al aan veelvoorkomende ongemakken als rugpijn en spierpijn. En laat het nu net deze klachten zijn die tijdens de koude winterperiode vaak alleen maar erger worden In dat kader wordt het laten plaatsen van een sauna in je tuin alleen maar aantrekkelijker.

Aanbouw ideaal als brug naar sauna

Zijn er dan alleen maar voordelen aan een sauna in je tuin? Was het maar zo’n feest – nadelen zijn er ook. Zo is het niet altijd comfortabel om met weinig kleren aan door je tuin naar de sauna te lopen. Zeker niet als het regent, hagelt, sneeuwt of vriest. Vanuit de sauna terug je woning inlopen is daarentegen niet zo erg; je lichaam is dan zo opgewarmd dat die paar seconden kou niet uitmaakt.

Voor veel mensen is een aanbouw in de tuin de ideale manier om het stuk tussen de sauna en woning te overbruggen. Die aanbouw kan bijvoorbeeld een winddichte tuinkamer of compleet geïsoleerde serre zijn. Een reguliere terrasoverkapping kan natuurlijk ook, maar deze beschut niet optimaal tegen de wind. In het laatste geval kan het plaatsen van een windscherm zeker geen kwaad.

Showroom afspraak maken

Naar boven