Hoe betrek ik mijn tuin bij mijn woning? 4 tips

Heb jij een kleine, donkere woonkamer maar een grote, open tuin? Dan kan het verschil in sfeer in beleving tussen binnen en buiten niet groter zijn. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om je tuin meer bij je woning te betrekken. Dit zijn de 4 tips die bij veel Nederlandse woningen werken:

Offerte aanvragen

 

Tuinkamer zadeldak schuifwand

Een serre, tuinkamer of overkapping

Als er één ding is dat de binnen- en buitenruimte optisch met elkaar verbindt, is het wel een aanbouw aan je woning. Dat kan in de vorm van een simpele overkapping, een beschutte tuinkamer of zelfs een compleet geïsoleerde serre.

Belangrijk is hoe dan ook om te kiezen voor een tuinkamer of serre met glazen (schuif- of vouw)wanden. Deze zorgen voor extra binnenvallend licht en bieden een open blik op de tuin. Die wordt hierdoor een stuk meer bij de woonkamer betrokken.

Een vergelijkbare vloer binnen en buiten

Ga je inderdaad voor een tuinkamer of serre, dan is het raadzaam om de vloer weloverwogen te kiezen. Het liefst kies je voor meubels en een vloer in je aanbouw die zoveel mogelijk gelijkenis vertonen met die in je woonkamer. Wil je het helemaal professioneel aanpakken? Dan kies je zelfs voor dezelfde vloertegels in de rest van je tuin. Een keramische tegenvloer is bijvoorbeeld een ideale oplossing voor zowel binnen als buiten. Bij een houten binnenvloer ga je buiten voor een vlonderterras.

Showroom afspraak maken

 

SerresInspiratie

Kies voor harmonie in kleuren en materialen

Naast de stijl van de vloer, zijn er nog meer binnen- en buitenelementen waartussen je harmonie kunt creëren. Kies je bijvoorbeeld voor een serre met aluminium kokerprofielen in een witgetinte RAL-kleur? Dan kun je deze kleur ook terug laten komen in de staptegels en meubels in de tuin. Of kies je voor een serre met een industriële look? Ook dan kun je industriële elementen verwerken in zowel je binnen- als buiteninterieur. Deze simpele designkeuzes zorgen voor eenheid en een harmonieuze uitstraling.

Naar boven