• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe hou ik mijn serre deze zomer koel?

Tot nu toe hebben we deze zomer al vele dagen mogen genieten van tropische temperaturen. Maar van velen van ons mag het letterlijk wel een graadje minder. Ook in je serre kan de temperatuur ongewenst hoog oplopen. Vooral als de felle zomerzon er de hele dag op staat te branden. Gelukkig zijn er een aantal dingen kunt doen om het klimaat in je serre zo koel en aangenaam mogelijk te houden:

Offerte aanvragen

Lichtstraat zonwering aan de buitenkant

Kies goede zonwering voor je serre

Heb je een serre op het zuiden of een andere zonnige oriëntatie? Dan heb je aan zon geen gebrek in hartje zomer! Toch is de hele dag zon op je aanbouw teveel van het goede en daarom is goede zonwering bepaald geen overbodige luxe. De juiste zonwering voor je serre biedt bescherming tegen de ergste warmte en maakt vertoeven in de ruimte zelfs tijdens een hittegolf een stuk aangenamer. Bij Ter Huurne werken we alleen met zonwering goede kwaliteit, zodat jij van optimale verkoeling geniet.

Ventileer je serre regelmatig

Een moderne serre heeft een optimaal ventilerend vermogen door een combinatie van schuif- en vouwdeuren en een goede isolatiewaarde. Dat laatste vertaalt zich overigens ook in een lagere energierekening in de winter. Belangrijk in de zomer is vooral de mogelijkheid om de deuren van de serre open te gooien. Zo kan de verbruikte warme lucht naar buiten stromen en de ruimte zich vullen met koele frisse lucht. Ventileer regelmatig en met name ’s avonds voor een optimaal effect.

Showroom afspraak maken

Serre zadeldak

Gebruik ventilators of airco

Hoe je het ook wendt of keert: tijdens sommige hittegolven is zonwering of ventilatie niet genoeg. Je kunt dan zelf een handje helpen door klimaatbeheersingsmaatregelen te nemen zoals het gebruik van ventilators of een airconditioning unit. De eerste optie is verreweg het goedkoopste en volstaat in de meeste gevallen om de warmste zomerdagen goed door te komen. Bij een zuidelijke oriëntatie van je serre kan het soms de moeite waard zijn om te investeren in een goede airco.

Kies een koel interieur

Hoewel het minst belangrijk van alle tips om je serre koel te houden, is dit wel degelijk iets wat kan bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat. Je kunt je immers voorstellen dat een interieur vol met donkere en zware meubelen een ruimte nu niet bepaald koeler doet voelen. In een serre is het daarom gewenst om te kiezen voor een lichte en luchtige inrichting. Denk aan meubelen met een Scandinavisch design en veel open structuren. Vul je serre ook niet teveel op met meubelen en accessoires; hou het luchtig en zorg dat alles goed kan doorwaaien!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken