Hoe hou ik mijn serre deze zomer koel?

Tot nu toe hebben we deze zomer al vele dagen mogen genieten van tropische temperaturen. Maar van velen van ons mag het letterlijk wel een graadje minder. Ook in je serre kan de temperatuur ongewenst hoog oplopen. Vooral als de felle zomerzon er de hele dag op staat te branden. Gelukkig zijn er een aantal dingen kunt doen om het klimaat in je serre zo koel en aangenaam mogelijk te houden:

Offerte aanvragen

Lichtstraat zonwering aan de buitenkant

Kies goede zonwering voor je serre

Heb je een serre op het zuiden of een andere zonnige oriëntatie? Dan heb je aan zon geen gebrek in hartje zomer! Toch is de hele dag zon op je aanbouw teveel van het goede en daarom is goede zonwering bepaald geen overbodige luxe. De juiste zonwering voor je serre biedt bescherming tegen de ergste warmte en maakt vertoeven in de ruimte zelfs tijdens een hittegolf een stuk aangenamer. Bij Ter Huurne werken we alleen met zonwering goede kwaliteit, zodat jij van optimale verkoeling geniet.

Ventileer je serre regelmatig

Een moderne serre heeft een optimaal ventilerend vermogen door een combinatie van schuif- en vouwdeuren en een goede isolatiewaarde. Dat laatste vertaalt zich overigens ook in een lagere energierekening in de winter. Belangrijk in de zomer is vooral de mogelijkheid om de deuren van de serre open te gooien. Zo kan de verbruikte warme lucht naar buiten stromen en de ruimte zich vullen met koele frisse lucht. Ventileer regelmatig en met name ’s avonds voor een optimaal effect.

Showroom afspraak maken

Naar boven