• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

3 stylingtips voor een moderne serre

Serres zijn er in verschillende soorten en maten. Een belangrijke stijlkeuze is de afweging tussen een klassieke en een moderne serre. Gaat jouw voorkeur naar de laatstgenoemde uit? Dan moet je de serre niet alleen in een moderne stijl laten ontwerpen, maar na oplevering ook de nodige aandacht besteden aan de interieurstyling. Hieronder geven wij hiervoor 3 tips:

Offerte aanvragen

Grijze geïsoleerde serre met lessenaars dak en 4-delige schuifpui tegen hoekwoning.

Kies voor een serre met een dak van glas

Een glazen dak in een serre geeft een ruimtelijk effect. Hoe meer natuurlijke lichtinval, hoe lichter en ruimer de serre oogt. Tegelijkertijd resulteert een glazen dak ook in een strakke en moderne uitstraling. Natuurlijk is het belangrijk dat het ontwerp aansluit op de stijl van je woning. Bij Ter Huurne ontwerpen we onze serres indien gewenst op maat voor een optimaal resultaat.

Wil je optisch nog meer ruimte creëren in je serre? Dan kun je zelfs kleine, visuele afscheidingen maken. Sommige mensen gebruiken hiervoor roomdividers zoals kamerschermen of halve wanden, maar in een relatief kleine serre kan dit al snel teveel van het goede zijn. Een uitstekend alternatief is het plaatsen van een bank of mooie grote plantenpotten als afscheiding.

Kies voor een serre met een wand van glas

Glazen wanden vormen in een serre een uitstekend verlengstuk van een glazen dak en creëren hiermee een uniforme uitstraling. Groot voordeel is dat je de ruimte hierdoor eenvoudig open kunt gooien bij warm weer, of juist snel kunt afsluiten in geval van een regenbui of temperatuurdaling. In dat geval heb je een glazen schuif- of vouwwand nodig.

Bij Ter Huurne bieden we daarnaast ook draaiwanden, vaste wanden en windschermen. De opties zijn dus vrijwel eindeloos. Heb je in je serre ook een wand die niet van glas is? Dan is dit de ideale plek om hoge objecten zoals kasten te plaatsen. Hier belemmeren ze immers niet je uitzicht en kun je toch veel functionele bergruimte creëren.

Showroom afspraak maken

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Kies voor een serre met een moderne vloer

Zie jij je serre als een verlengstuk van je binnenruimte of juist als onderdeel van je buitenruimte? In het eerste geval is het mooi om dezelfde vloer als in je woonruimte te gebruiken. In het tweede geval geniet het de voorkeur om dezelfde vloer als in je tuin te gebruiken. In beide gevallen is het zaak dat je in je binnen- of buitenruimte reeds een moderne vloer hebt liggen.

Strakke tegels zijn vaak de ideale keuze als vloer in een moderne serre. Belangrijk is in elk geval dat ze ook tegen een stootje kunnen én qua kleurstelling aansluiten op je tuin en woning. Ga je voor maximaal comfort? Kies dan voor een vloer met vloerverwarming. Zo zit je zelfs in koude jaargetijden met comfortabel warme voeten buiten. Dat is nog eens luxe!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

serre ventileren