• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

5 redenen om te kiezen voor een carport

Vroeger was het een luxe: een woning met een eigen garage. Inmiddels verschuift de behoefte van veel mensen aan een garage naar de wens voor een carport aan het huis. Dat laatste is bij voldoende ruimte namelijk prima te realiseren en biedt vele voordelen in vergelijking met een garage. In dit artikel noemen we de 5 grootste redenen om te kiezen voor een carport.

Offerte aanvragen

 

Een voortuin met brede gebogen aluminium carport met glas bouwen, wat zijn carport maten moet ik kiezen tussen garage of carport

1. Goed voor de levensduur van uw auto

De belangrijkste reden om überhaupt een carport te laten bouwen, is uiteraard de beschermende functie ervan. De overkapping beschermt een auto tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan striemende regen in de herfst of ijs en sneeuw in de winter. Allemaal schadelijke weerselementen die een wagen flink kunnen aantasten.

Dat een carport door de open vorm minder bescherming zou bieden dan een garage, berust overigens op een misvatting. Er is sprake van minder condensatie en risico op roest, waardoor de auto juist beter wordt beschermd.

2. Relatief voordelige oplossing

Een garage bestaat bouwkundig gezien uit tal van elementen. De vloer, de muren, de deuren, de ramen en een eventuele (elektrisch bedienbare) garagepoort: het loopt allemaal flink in de kosten. Een carport aanbouw vormt hierop een positieve uitzondering, al is het alleen maar omdat er veel minder materiaal voor nodig is.

3. Comfortabel in gebruik

Daarbij komt dat een carport door de open structuur ook nog eens veel meer gebruiksgemak biedt. De meeste Nederlanders moeten het doen met een relatief krappe garage en dat biedt niet veel ruimte voor het openen van portieren. Bij een overkapping tegen uw woning vormt dit natuurlijk geen enkel probleem en kunt u de wagen van alle kanten vrij benaderen.

Showroom afspraak maken

4. Optimale benutting bouwgrond

Algemeen bekend is dat er een minimale afstand moet bestaan tussen de woning en de grens van de bouwgrond met de buren. Zomaar een garage tegen de woning aanbouwen, is in veel gevallen dan ook geen optie. Voor een carport gelden andere regels en deze kan, bij een succesvolle aanvraag van de vergunning, probleemloos in deze lege ruimte worden geplaatst. Voor hulp bij de vergunningsaanvraag kunt u overigens ook bij Ter Huurne terecht.

5. Multifunctioneel karakter

Het laatste voordeel dat we in dit artikel willen benoemen, is het multifunctionele karakter. U kunt immers niet alleen de auto, maar ook andere zaken onder de carport opslaan. Denk hierbij aan fietsen, de grasmaaier, scooter, barbecue of andere gebruiksvoorwerpen die u snel wilt kunnen gebruiken. Opslag in een krappe garage is in dat opzicht toch wat ongemakkelijker.

Wilt u meer weten over onze carports en alle mogelijkheden? Schroom niet en bel naar 053 57 26 145 voor een afspraak in onze ruim opgezette showroom of mail naar

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Ter Huurne carport met 6 spotjes voor aanzicht