• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Bezig met een uitbouw van je huis? Al aan een lichtstraat gedacht?

Een uitbouw is een populaire keuze om woonruimte te vergroten en een brug te slaan tussen de woonkamer en tuin. Toch zijn er echter ook nadelen. Een uitbouw kan – zeker naarmate de diepte ervan toeneemt – zorgen voor minder licht in huis. De oplossing is in dat geval simpel: kies voor een uitbouw met lichtstraat!

Offerte aanvragen

 

Lichtstraat dakraam serre

Wat zijn de kosten voor een uitbouw met lichtstraat?

Natuurlijk daglicht valt doorgaans vanaf de voor- en achterzijde een woning in. Hoe dieper de woonkamer, hoe groter het oppervlak dat het invallende licht moet bestrijken. Dit is de reden dat diepe woonkamers met uitbouw in het midden vaak wat aan de donkere kant zijn. Dat is zonde, want een gebrek aan natuurlijke lichtinval kan leiden tot een sombere gemoedstoestand.

Steeds meer mensen die een uitbouw laten plaatsen, kiezen daarom voor een variant met lichtstraat. Zo genieten zij nog steeds van de uitbreiding van hun woonruimte, zonder dat dit ten koste gaat van de binnenvallende hoeveelheid daglicht. Sterker nog: de aanwezigheid van een lichtstraat zorgt doorgaans voor een aanzienlijk lichter huis met een aangenamere uitstraling.

Een lichtstraat met een zadeldak of lessenaardak?

Bij Ter Huurne heeft u de keuze uit verschillende soorten lichtstraten. Een klassieker is natuurlijk de lichtstraat met zadeldak, die meestal in het midden van een uitbouw met platdak constructie wordt geplaatst. Dit oogt niet alleen symmetrisch, maar zorgt ook voor een tijdloze uitstraling en een maximale lichtopbrengst.

Een populair alternatief voor een zadeldak constructie is een lichtstraat met lessenaardak. Deze lichtstraat wordt direct aan de gevel aan tuinzijde gemonteerd en creëert hiermee een optimale lichtinval aan de achterzijde van de woning. Een lessenaardak is niet noodzakelijk onderdeel van een klassieke uitbouw met wanden, maar kan ook in de vorm van een overkapping worden aangebracht.

Een vlakke lichtstraat maken in een plat dak

Heb je voorkeur voor een vlakke lichtstraat met een strak en modern uiterlijk? Kies dan voor een de Luxe lichtstraat. Deze moderne variant bestaat uit één glasplaat die in een geïntegreerde dakopstand gefabriceerd wordt. Daarom zijn dakliggers overbodig en weet jij ze verzekerd van een maximale inval van natuurlijk licht.

De lessenaardak lichtstraat de luxe wordt meestal in een uitbouw met plat dak gemonteerd, maar kan net zo goed op schuine daken worden aangebracht. Heb jij bijzondere wensen? Wij maken al onze lichtstraten in eigen fabriek en kunnen ze hierdoor naadloos in elke uitbouw integreren. Kom vrijblijvend langs in onze showroom, bel voor meer informatie naar 053 57 26 145 of laat u verder inspireren met meer lichtstraten.

Wij verzorgen het hele traject, van het ontwerp tot aan de oplevering. Heeft u interesse in een serre? Of bent u benieuwd naar aanvullende mogelijkheden zoals schuif- of vouwwanden? Kom vrijblijvend langs in onze showroom in Haaksbergen. Onze behulpzame adviseurs brengen u graag op nieuwe ideeën of laat u nu alvast inspireren door meer voorbeelden.

Witte lichtstraat op platte dak van veranda