• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

De ideale lichtstraat is maatwerk

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een lichtstraat om meer natuurlijk licht in hun woning te brengen. Een lichtere leefomgeving heeft een positief effect op ons welbevinden en zorgt voor een binnenruimte die optisch groter lijkt. De ideale oplossing is nog altijd een lichtstraat op maat, want alleen maatwerk verzekert u van een lichtstraat die aan al uw wensen voldoet.

 

twee rechthoekige schilddak lichtstraten op plat dak is een van de lichtstraat mogelijkheden naast lichtstraat op maat

Lichtstraat op maat biedt veel voordelen

Een woning kan nog zo mooi zijn, er is altijd wel iets wat voor verbetering vatbaar is. Veel woningen bevatten bijvoorbeeld relatief donkere ruimtes met weinig natuurlijke lichtinval. Zeker in donkere Nederlandse jaargetijden geeft dit een somber en ietwat deprimerend effect. En dat heeft meer invloed op onze gezondheid dan we in eerste instantie denken.
Als Nederlanders brengen we veel tijd binnen door, of het nu in huis is of op kantoor. Uit een overdaad aan wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit gebrek aan daglicht een steeds groter probleem wordt in de Westerse wereld. Het leidt tot een breed scala aan potentiële gezondheidsrisico’s, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Een lichtstraat op maat lost deze problemen op en zorgt direct voor meer daglicht in uw leven, zelfs wanneer u genoodzaakt bent veel binnen te verblijven. Een lichtere woonruimte brengt u in nader contact met het buitenleven, zorgt voor een opgeruimder humeur en laat uw huis ook nog eens aanzienlijk groter lijken. Deze combinatie heeft een synergetisch effect en zorgt voor een algeheel groter gevoel van welbevinden.

Showroom afspraak maken

Verschillende soorten lichtstraten

Tegenwoordig zijn er verschillende lichtstraten verkrijgbaar, die elk geschikt zijn voor uiteenlopende soorten daken. Bij Ter Huurne monteren we een lichtstraat in een lessenaardak bijvoorbeeld vaak direct aan de gevel, zodat deze zich bevindt boven de tuindeuren in een plat dak. Dit resulteert in een mooie natuurlijke lichtinval in de woonruimte eronder. Een nog luxere variant is de lessenaardak lichtstraat de luxe, die u verzekerd van een maximale lichtopbrengst doordat u geen last meer heeft van dakliggers.

Een populair alternatief is tot slot de zadeldak lichtstraat, die meestal in het midden van een plat dak constructie wordt aangebracht. Hierdoor valt het licht mooi midden in de woonruimte en gaat de lichtstraat niet ten koste van de symmetrie in uw plafond.

De beste lichtstraat is maatwerk

De beste lichtstraat is uiteindelijk maatwerk, want dit garandeert u van een lichtstraat die perfect aansluit op uw wensen en de bouwstijl van uw woning. Ter Huurne is gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van maatwerk lichtstraten en adviseert u graag over de optimale lichtstraat op maat.

Heeft u bepaalde vragen over een maatwerk lichtstraat? Kom gerust langs, onze adviseurs staan voor u klaar in onze showroom in Haaksbergen. Neem bij voorkeur een foto mee van uw woning en/of dak voor het best mogelijke advies. Maak een afspraak en bezoek onze showroom.

Lichtstraten inspiratie

3 foto’s 
Lichtstraat zadeldak buitenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht

Lichtstraten zadeldak

2 foto’s 
Geïsoleerde lichtstraat met zadeldak Lichtstraat keuken

Lichtstraat zadeldak

2 foto’s 
Lichtstraat tussen twee daken Lichtstraat tussen twee daken

Lichtstraat tussen 2 daken

8 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat serredak dakraam Lichtstraat serredak Lichtstraat vanaf dak Lichtstraat onderaanzicht Lichtstraat montage Lichtstraat montage Montage Lichtstraat

Lichtstraat/ serredak

2 foto’s 
Lichtstraat platdak Lichtstraat platdak

Lichtstraat plat dak

3 foto’s 
Lichtstraat in een dakpanconstructie Lichtstraat in pannendak lichtstraat in pannendak

Lichtstraat in pannendak

5 foto’s 
Onderaanzicht witte lichtstraat met dakramen Lichtstraat met dakraam daardoor meer licht in aanbouw Lichtstraat dakramen Lichtstraat dakraam Lichtstraat dakraam

Lichtstraat lessenaardak met dakramen

2 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat plaatsen met zadeldak in het plafont

Lichtstraat zadeldak

3 foto’s 
Lichtstraat met in dak doorlopend kozijn van Futural Aluminium kozijn_lichtstraat in pannendak schuifpui 3-delig

Lichtstraat en kozijn doorlopend in dak

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

4 foto’s 
Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat zadeldak wolfseinden

Lichtstraat wolfseinden

2 foto’s 
Zadeldak lichtstraat Lichtstraat zadeldak ventilatierooster

Lichtstraat zadeldak