• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Een zonwering aan je serre? Wat zijn de mogelijkheden?

Een serre aanbouw fungeert als een brug tussen je woonomgeving en je tuin. Door de glazen schuif- of vouwwand heb je een eersterangs zicht op wat er buiten gebeurt, maar tegelijkertijd kan een felle zomerzon je door het glas verblinden. De oplossing is gelukkig simpel: laat een zonwering in je serre plaatsen. Zo geniet jij het hele jaar door op comfortabele wijze van je aanbouw.

 

Grijze serre met lessenaar dak en vouwwand na het vervangen van het glas

Een serre zonwering zelf maken of niet?

Veel mensen met een aanbouw overwegen de zonwering voor hun serre zelf te maken. Meestal opteren zij dan voor plaatsing aan de binnenkant, zonder te beseffen dat het gebruikte doek dan erg warm wordt. Hierdoor word je weliswaar niet meer verblind door de zon, maar stijgt de temperatuur in je aanbouw tot onaangename hoogten.

Beter is het om de zonwering aan de buitenzijde van de serre te plaatsen, zodat het verhitte textiel geen invloed uitoefent op het klimaat in de binnenruimte. Het zelf maken van de zonwering is bovendien niet aan te bevelen, omdat dit zowel optisch als qua comfort geen optimaal resultaat biedt. Dat garandeert een professionele bevestiging door Ter Huurne daarentegen wel.

Maximaal comfort bij het open- en dichtmaken

Een van de belangrijkste eigenschappen die een serre moet hebben, is een groot dagelijks gebruikscomfort. Dat begint niet alleen bij een aangename binnentemperatuur en dito inrichting, maar ook bij een eenvoudige opening en sluiting van de zonwering. Zeker als die aan de buitenzijde zit, is dit kenmerk extra van belang.

De zonweringen van Ter Huurne worden zo geplaatst dat je deze vanuit je eigen serre in een handomdraai kunt bedienen. Daarnaast heb je grote keuzevrijheid op het gebied van ontwerp en kun je onder meer kiezen voor een gestreept of bijvoorbeeld effen doek. Onze experts kunnen je adviseren over de optie die het beste aansluit op het uiterlijk van je woning én aanbouw.

Showroom afspraak maken

Wat zijn de voordelen van een zonwering van ter Huurne?

Ter Huurne staat bekend om zijn prachtige serres en andere producten van topkwaliteit. Ook onze zonweringen voldoen aan deze hoge standaarden en blinken uit op aspecten als ontwerp, gebruiksgemak en levensduur. Afhankelijk van de ligging van de aanbouw is het in veel gevallen het voordeligst om bij onze serres ook meteen een zonwering te laten installeren.

Wil je meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden op het gebied van zonweringen of heb je belangstelling voor overige accessoires voor in de serre? Laat het ons dan weten en neem vrijblijvend contact op voor een afspraak in onze ruim opgezette showroom.