• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Ga jij dit jaar je tuin verbouwen? Heb je al aan een serre gedacht?

Het nieuwe jaar wordt vaak begonnen met een aantal goede voornemens. Een daarvan is het verrichten van werkzaamheden in en rondom de woning. Met name het verbouwen van de tuin is een knoop die rond de jaarwisseling veelal wordt doorgehakt. Het laten aanbouwen van een serre aan de woning is daarbij toch wel een veelgehoorde wens.

 

Terrasoverkapping patio, tuin serre

Tuin verbouwen: denk goed na wat je wilt

Er kunnen tal van redenen zijn waarom jij iets aan je tuin wilt laten veranderen. Misschien wil je meer en comfortabeler tijd buiten doorbrengen, of schiet je huidige woonruimte tekort. Misschien vind je jouw tuin niet onderhoudsvrij genoeg, of heb je altijd al gedroomd van de aanleg van een vijver. Wat jouw beweegredenen ook zijn; het begin van het jaar is een goede periode om ze te verwezenlijken.

Als je eenmaal besluit om te gaan verbouwen, is het zaak om je af te vragen hoe je jouw tuin meer met je woning kunt verbinden. De mooiste en meest praktische oplossing daarvoor is het plaatsen van een aanbouw. Dit zorgt er niet alleen voor dat je aanzienlijk vaker geniet van het buitenleven en een natuurlijke lichtinval, maar ook dat jij je bestaande woonruimte effectief vergroot.

Een tuinkamer, veranda of serre bouwen?

Ga je inderdaad een aanbouw plaatsen? Ook dan heb je meerdere knopen door te hakken. Zo kun je onder meer kiezen uit een veranda, tuinkamer of serre. Elk type aanbouw biedt zo zijn eigen specifieke voordelen, maar streef je hoe dan ook naar een maximaal comfort? Dan kunnen we er kort over zijn: een serre is wat je wilt.

In tegenstelling tot een veranda, is een serre namelijk voorzien van (vouw– of schuifbare) glazen wanden die je beschermen tegen invallende regen of harde wind. En in tegenstelling tot een tuinkamer, is een serre aanbouw volledig geïsoleerd. Zo maakt het niet uit welk jaargetijde het is: in jouw serre breng jij op comfortabele wijze een maximale hoeveelheid tijd door in je tuin.

Aanleg van een nieuwe tuin en serre aanbouw

Als je zowel je tuin opnieuw aan laat leggen als een serre gaat plaatsen, is het van belang om goed na te denken over het totaalplaatje. Bedenk je vooraf welk uitzicht je wilt hebben als je tijd doorbrengt in de serre, zodat jij hier bij het verbouwen van je tuin alvast rekening mee kunt houden. Wil je regelmatig even de tuin inlopen? Kies dan voor schuif– of vouwbare hardglazen wanden.

Natuurlijk kun je een serre aanbouw bij Ter Huurne laten uitrusten met een variëteit aan extra accessoires voor nog meer comfort en woongenot. Is in het plan voor jouw onderhoudsvrije tuin geen plek meer voor bomen? Dan adviseren we zeker een gemonteerde zonwering bij je serre om je te voorzien van een aangename schaduw. Ook verlichting in de dakliggers komt ’s avonds zonder twijfel goed van pas!

Serre stolpdeur