• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Hoe geef ik mijn serre een nieuwe uitstraling?

Een serre is een mooie toevoeging aan je huis die de waarde ervan ook nog eens kan verhogen. Als je de aanbouw echter al jaren hebt, is het wellicht tijd om deze een nieuwe en frisse uitstraling te geven. Zo kun je de serre onder meer anders inrichten, de vloer aanpassen of spelen met licht(inval). Hieronder gaan we nader in op alle opties.

Offerte aanvragen

Zwarte tuinkamer serre met stolpdeuren en roedeverdeling

Verplaats of vervang de meubels

Net zoals kleren vaak de man maken, maken meubels vaak de ruimte. Zo zal een serre met een splinternieuwe bank en tafel een veel positievere indruk maken dan een aanbouw met een kunststof campingtafel en vervallen bankstel. Net zoals meubels van wicker of rotan vaak een veel ruimtelijker indruk geven dan zware meubels met stoffen of lederen bekleding.

Gelukkig hoef je voor een frisse en nieuwe uitstraling van je serre zeker niet altijd het complete interieur te vervangen. Alleen al het verschuiven van enkele meubels kan de ruimte een compleet ander gevoel geven. Of je nu besluit om je interieur te verplaatsen of vervangen; hou ook altijd rekening met het praktische nut en de functie van een serre als brug tussen binnen en buiten.

Verander de vloer

Veel mensen denken bij een herinrichting aan het vervangen van meubels of het anders decoreren van plafond en wanden. Vaak over het hoofd gezien wordt echter de vloer, terwijl deze juist een groot verschil maakt voor het optische aangezicht van de ruimte. Dat betekent niet dat je in je serre een hele nieuwe vloer hoeft te leggen, want met enkele simpele aanpassingen kom je een heel eind.

Wil je je serre met het oog op de naderende herfst en winter bijvoorbeeld een warmer gevoel geven? Dat doe je niet alleen met verwarmende maatregelen, maar ook met andere interieurkeuzes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het neerleggen van een groot en zwaar tapijt. Ook kun je de ruimte meer kleur geven door het neerleggen van kleurrijke kleedjes en kussens. De opties zijn eindeloos!

Speel met licht(inval)

Een van de fijnste dingen aan een serre is de grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval. Met deze lichtinval kun je bijvoorbeeld spelen door de zonwering open of (half) dicht te doen. Ook kun je kiezen voor lichtdoorlatende of juist verduisterende gordijnen. De keuzes die je op dit gebied maakt, maken een groot verschil voor de uitstraling van je serre.

Naast natuurlijke lichtinval, kun je ook experimenteren met kunstlicht. Zo biedt Ter Huurne dimbare halogeen- of led-spotjes aan als accessoire bij een serre, waarmee je zelfs exact de gewenste sfeer kunt bepalen. Voor nog meer warmte voeg je bijvoorbeeld een sfeervolle vloer- of tafellamp toe. Meer inspiratie opdoen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom via 053 57 26 145