• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Isolatie in een lichtstraat: zit ik er deze winter warmpjes bij?

Meer daglicht in huis en een optisch grotere ruimte: wie wil dat nu niet? Het zijn slechts enkele van de grote voordelen die een lichtstraat biedt. Wel zijn deze voordelen van extra belang in de herfst en winter – de seizoenen waarin donkere dagen veel toch al donkere huizen van binnen een nog somberder aanblik geven. Een lichtstraat is dan de oplossing, maar hoe zit het met de isolatie?

Offerte aanvragen

 

Lichtstraat in pannendak

Hoe goed is het isolerend vermogen van lichtstraten?

Hoe je het ook wendt of keert: een lichtstraat is een koudebrug in een dak. Van oudsher gaat er via lichtstraten daarom veel warmte verloren in huizen. Dat kwam in het verleden niet alleen door het gebruik van inferieure materialen, maar ook door een onjuiste toepassing daarvan. Onnauwkeurige montage leidt bijvoorbeeld logischerwijs tot veel lekkende warmte.

Gelukkig is de kwaliteit van lichtstraten er in de afgelopen decennia flink op vooruit gegaan. Wel bestaat er nog altijd een groot kwaliteitsverschil tussen goedkopere en duurdere varianten. Een serre met een goed isolerend vermogen vereist het gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap in de montage. En dat biedt een specialist als Ter Huurne jou allemaal.

Isolatie voor lichtstraten: dit is er mogelijk

Ter Huurne is al bijna 40 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, leveren en monteren van lichtstraten. Onze lange ervaring komt tot uiting in een hoge klanttevredenheid en producten van de beste kwaliteit. Ook voldoet een lichtstraat van Ter Huurne aan de hoogste eisen op het gebied van isolatie en zit je er hierdoor ook in de winter altijd warmpjes bij.

De lichtstraten van Ter Huurne zijn opgebouwd uit hoogwaardige aluminium profielen met een poedercoating in elke gewenste RAL-kleur. Voor de beglazing is HR++ glas mogelijk, maar ook bieden wij als optie zonwerend isolatieglas aan. Zo heb je in de winter geen last van extreme kou en blijf je in de zomer beschermt tegen binnenvallende felle zonnestralen.

Showroom afspraak maken

Geïsoleerde lichtstraat op maat laten maken

Laat je de lichtstraat in een serre of ander type aanbouw plaatsen? Dan voorzien we de profielen bij Ter Huurne van kunststof isolatoren voor een volledige koudebrug onderbreking. Je hebt hierbij onder meer de keuze uit het type zadeldak (variabele plaatsing op een plat dak) of het type lessenaardak (plaatsing tegen de opgaande buitenmuur).

Een goed geïsoleerde lichtstraat van Ter Huurne verzekert jou van een hoge isolatiewaarde en een comfortabel binnenklimaat. Onze lichtstraten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten isolatieglas en kunnen indien gewenst op maat worden gemaakt. Meer weten? Bel dan vrijblijvend naar 053 57 26 145 of kom langs voor een afspraak in onze ruim opgezette showroom in Haaksbergen.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Lichtstraten inspiratie

3 foto’s 
Lichtstraat zadeldak buitenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht

Lichtstraten zadeldak

2 foto’s 
Geïsoleerde lichtstraat met zadeldak Lichtstraat keuken

Lichtstraat zadeldak

2 foto’s 
Lichtstraat tussen twee daken Lichtstraat tussen twee daken

Lichtstraat tussen 2 daken

8 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat serredak dakraam Lichtstraat serredak Lichtstraat vanaf dak Lichtstraat onderaanzicht Lichtstraat montage Lichtstraat montage Montage Lichtstraat

Lichtstraat/ serredak

2 foto’s 
Lichtstraat platdak Lichtstraat platdak

Lichtstraat plat dak

3 foto’s 
Lichtstraat in een dakpanconstructie Lichtstraat in pannendak lichtstraat in pannendak

Lichtstraat in pannendak

5 foto’s 
Onderaanzicht witte lichtstraat met dakramen Lichtstraat met dakraam daardoor meer licht in aanbouw Lichtstraat dakramen Lichtstraat dakraam Lichtstraat dakraam

Lichtstraat lessenaardak met dakramen

2 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat plaatsen met zadeldak in het plafont

Lichtstraat zadeldak

3 foto’s 
Lichtstraat met in dak doorlopend kozijn van Futural Aluminium kozijn_lichtstraat in pannendak schuifpui 3-delig

Lichtstraat en kozijn doorlopend in dak

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

4 foto’s 
Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat zadeldak wolfseinden

Lichtstraat wolfseinden

2 foto’s 
Zadeldak lichtstraat Lichtstraat zadeldak ventilatierooster

Lichtstraat zadeldak