• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Overkapping in een kleine tuin: kan dat?

In woon- en tuinprogramma’s ziet het er altijd zo mooi uit: een kolossale tuin met meer dan genoeg ruimte voor een vijver, terras en overkapping. In de praktijk zijn veel Nederlandse tuinen kleiner dan op televisie en ben je genoodzaakt om in de beperkte ruimte creatief te zijn.

Wil je bijvoorbeeld een overkapping in je kleine tuin realiseren? Dan oogt de tuin al snel vol en lijk je verder weinig aan de buitenoppervlakte te hebben. Hieronder leggen wij je uit hoe je jouw kleine tuin optisch tóch een ruimtelijk effect kunt geven na het plaatsen van een overkapping.

Offerte aanvragen

 

Terrasoverkapping spiekozijn

Terrasoverkappingen inspiratie

6 foto’s 
Terrasoverkapping Terrasoverkapping Overkapping zonnescherm Overkapping terras Overkapping terras Serre vervangen

Terrasoverkapping zonwering

Steellook schuifpui loopdeur

Steellook schuifpui met loopdeur

2 foto’s 
Serre terrasoverkapping Serre met daarnaast een terrasoverkapping met lessenaarsdak

Serre met overkapping

10 foto’s 
Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer zadeldak schuifwand, dit is geen overkapping met golfplaten Tuinkamer_zadeldak Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Waarom een TH Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Grijze aluminium tuinkamer met zadeldak en schuifwand tussen twee muren. Tuinkamer zadeldak schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand Tuinkamer_zadeldak_schuifwand

Tuinkamer met hardglazen schuifwanden

5 foto’s 
Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak Terrasoverkapping geïntegreerd in dak

Terrasoverkapping geïntegreerd in dak

4 foto’s 
Terrasoverkapping patio, tuin serre Terrasoverkapping patio Terrasoverkapping patio dakraam Terrasoverkapping patio dakraam

Terrasoverkapping patio

2 foto’s 
Terrasoverkapping maatwerk Zwarte terrasoverkapping aluminium maatwerk met glazen dak in de achtertuin

Terrasoverkapping met verlengde

Werk met een licht en uniform kleurenpalet

Een ruimtelijke uitstraling en een rustige uitstraling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een wirwar van schreeuwende kleuren laat je tuin optisch kleiner lijken en dat is met name verraderlijk als je van kleurige bloemen en planten houdt.

We raden je daarom aan om te werken met vergelijkbare kleurtonen als de kleur die je hebt gekozen voor je overkapping (deze is bij Ter Huurne uitvoerbaar in elke gewenste RAL-kleur). Met name in grote oppervlaktes (denk aan schuttingen, vloeren en muren) is uniform kleurgebruik van belang. Tip: vooral lichtere kleurtinten laten een kleine tuin optisch groter lijken.

Richt in met grote elementen voor rustige uitstraling

Voor een ruimtelijk effect kun je met de vloer in je tuin meer doen dan alleen een lichte kleur kiezen. Ook de grootte van de bestrating (denk aan tegels of klinkers) maakt optisch een groot verschil. Grote tuintegels geven de tuin een rustiger en daarmee ook een grotere uitstraling.

Grote tuintegels zijn tegenwoordig in de mode en zijn dus makkelijk te vinden voor je kleine tuin. Ook laten deze tegels zich vaak mooi combineren met andere grote elementen zoals bloempotten, tafels en stoelen. Plaats deze onder je overkapping om ze te beschermen tegen de weerselementen.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken