• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Voorkom inbraak in je huis en serre met deze tips

“De auto, het tapijt, de televisie, alles weg. De inbrekers bleken via de serre te zijn binnengekomen.” Lazen we een tijdje terug nog in een artikel in de krant. Een onverwachte inbraak in je huis, alles overhoop gehaald en al je kostbare spullen meegenomen. Oftewel een van de slechtste scenario’s die je kan overkomen. Bij Ter Huurne zijn we ons er maar al te zeer van bewust hoe belangrijk het is om je huis én dus een eventueel aangrenzende serre goed te beveiligen. In de blog van deze week geven we een aantal tips om inbraak in je huis en serre te voorkomen.

Offerte aanvragen

 

Bescherm tegen inbreken van serre

Tip 1: goede sloten zijn het halve werk

Het eerste waar een inbreker zijn blik op werpt zijn de sloten. Zijn deze niet makkelijk open te breken? Dan is er een grote kans dat jouw huis tijdens deze inbraakpoging wordt overgeslagen! We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer het van belang is om alle deuren, schuifdeuren en vouwwanden die in de serres worden toegepast, te voorzien van goed hang- en sluitwerk. Dit hang- en sluitwerk moet tevens voldoen aan de eisen van het politiekeurmerk. Bij Ter Huurne Serres & Glassystemen is dit standaard inbegrepen.

Tip 2: denk goed na waar je je sleutels laat

“De sleutel ligt waar die altijd ligt, onder die bloempot in het hoekje!” Roep je nog even naar de buurvrouw, die de planten water geeft wanneer je op vakantie bent. Oei, misschien toch niet de meest slimme plek om je sleutel te verstoppen. Veel mensen verstoppen hun sleutel namelijk ergens in de tuin onder een bloempot of in de schuur als ze een tijdje weggaan. Echter zijn deze locaties voor inbrekers zijn niet zo ‘geheim’ als je denkt.

Sterker nog; de sleutel kan ook weer netjes worden teruggelegd zodat de insluiper zonder sporen achter te laten, op zijn gemak nog eens terug kan komen. Maak liever een extra set sleutels en geef deze in bewaring aan de buren of familie. Vergeet daarnaast ook niet de sleutel uit de binnenkant van het slot te halen, inbrekers komen dan alsnog gemakkelijk binnen.

Showroom afspraak maken

Tip 3: vertel je buren dat je een tijdje weg bent

Als je op vakantie bent is het handig als de buren een oogje in het zeil kunnen houden. Vaak vraag je ze toch al of ze bijvoorbeeld de planten water kunnen geven. Wellicht kunnen ze soms ook nog de gordijnen een keer open en dicht doen als je echt voor een langere tijd weg bent, of hun auto op je oprit parkeren. Zo lijkt het net alsof er gewoon iemand thuis is.

Tip 4: maar schreeuw het vooral niet van de daken

De verleiding is groot om op Facebook of Instagram met jaloersmakende plaatjes te delen dat je met het hele gezin naar een tropische bestemming gaat of voor langere tijd op wereldreis. Pas hier echter mee op, want ook inbrekers gebruiken social media!

Tip 5: zorg voor goede verlichting

Zet inbrekers in de spotlights! Inbrekers breken vaak in via de achterkant van het huis. Met voldoende en goede verlichting in de tuin of gericht op de deur, bijvoorbeeld sensorverlichting met een bewegingssensor, valt het goed op als er iemand rondloopt die daar niet thuis hoort.

Tip 6: leg kostbare apparatuur uit het zicht

Maak de verleiding voor gelegenheidsinbrekers niet te groot en leg kostbare spullen uit het zicht. Berg je laptop, iPad of autosleutels ergens op in een gesloten ruimte en berg desnoods je televisie of waardevolle kunst voor een tijdje op een andere plek.

Tip 7: inbrekers zijn leniger dan je denkt, maak het ze niet te makkelijk!

Met gemak springen inbrekers via de vuilnisbak op het dak, of ze toveren even een ladder tevoorschijn, die al bij wijze van spreken voor ze klaarstaat uit de schuur. Inbrekers zijn creatieve acrobaten en gebruiken allerlei objecten om op je serre, tuinkamer of terrasoverkapping te klimmen. Vergeet daarom vooral niet om ook de ramen op de eerste of tweede verdieping goed te sluiten.

 

Serres inspiratie

4 foto’s 
Serre openslaande deuren Serre openslaande deuren Serre zonwering 1 Serre zonwering 1

Serre met stolpdeuren en zonwering

4 foto’s 
Serre restaurant Serre vouwwand Serre vouwwand Serre Terschelling binnenaanzicht

Serre Vouwwand restaurant

6 foto’s 
Serre schuifpui mat zwart Serre schuifpui Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht Serre schuifpui Serre Zwolle buitenaanzicht

Serre mat zwart met 3delige schuifpui

8 foto’s 
Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Een serre in Vriezeveen laten aanbouwen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen Serre Vriezeveen donker

Serre 3-delige schuifwand

7 foto’s 
Serre op het dak Serre duurzaam vervangen serre duurzaam vervangen Serre dakterras Dakterras Serre met Superglide kozijnen en vouwwanden

Serre dakterras/ balkon

3 foto’s 
Serre stolpdeur Serre stolpdeur spie Serre stolpdeur

Serre aluminium stolpdeur

2 foto’s 
Serre geïntegreerd in pannendak hoogrendementsglas

Serre geïntegreerd in pannendak

2 foto’s 
Serre terrasoverkapping Serre met daarnaast een terrasoverkapping met lessenaarsdak

Serre met overkapping

5 foto’s 
Exclusieve serre met een steellook Serre steellook Lichtstraat dakraam serre Serrebouw, kosten serre. serre aanbouw kosten Serre steellook met geïsoleerde schuifdeur

Serre zadeldak lichtstraat

6 foto’s 
Serre met een vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand van glas Serre vouwwand Serre vouwwand Grijze serre met lessenaar dak en vouwwand na het vervangen van het glas

Serre vouwwand

6 foto’s 
Witte serre type zadeldak tussen twee woningen. Serre Vouwwand Serre vouwwand Serre wintertuin zadeldak Serre zadeldak

Serre wintertuin

4 foto’s 
Serre met een zadeldak vanaf de buitzijde genomen Serre platdak-knik Zwarte serre met schuifpui 4-delig Uitbouw aluminium schuifpui met plat dak knik

Serre platdak knik