Welk glas kies ik in mijn serre?

Een serre laten aanbouwen is de ideale manier om je huis van meer licht en leefruimte te voorzien. Hoe meer glas de aanbouw bevat, hoe groter de hoeveelheid natuurlijke lichtinval. Niet voor niets neemt de populariteit van glazen serres nog altijd toe en zijn ook glazen schuif- en vouwwanden erg geliefd. Maar welk type glas kies je eigenlijk in je serre?

Offerte aanvragen

Geïsoleerde serre aanbouw, zonwering prijs

Waarom inbraakwerend veiligheidsglas in mijn serre?

De maatwerk serres van Ter Huurne bestaan standaard uit inbraakwerend veiligheidsglas. Dit is belangrijk, want een inbraak in je huis wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Naast inbraakwerend glas passen wij in de (schuif)deuren en (vouw)wanden daarom professioneel hang- en sluitwerk toe, dat voldoet aan alle eisen van het politiekeurmerk.

Het veiligheidsglas in de serres van Ter Huurne is gelaagd en hierdoor is het extra stevig. Hierdoor is het dak van de serre berekend op bovengemiddelde belasting, zoals bijvoorbeeld bij zware sneeuwval of bij lopen op het dak tijdens werkzaamheden. Wat ons betreft zou inbraakwerend veiligheidsglas dan ook standaard onderdeel moeten zijn van elke serre.

Waarom HR++-glas in mijn serre?

Standaard bestaat de beglazing in een serre van Ter Huurne uit HR++-inbraakwerend veiligheidsglas. HR is een afkorting van Hoog Rendement en de plusjes staan voor het aantal isolerende technieken die op het glas zijn toegepast. HR++-isolatieglas is voor serres op dit moment nog altijd een zeer goede keuze die een uitstekende balans biedt tussen prijs en kwaliteit.

De overtreffende trap van HR++ is HR+++-beglazing, die ook wel bekend staat als driedubbel glas of triple glas. Hierbij is de serre nog beter geïsoleerd, wat resulteert in een groter wooncomfort, een lagere energierekening en minder condensvorming op de ramen. Heb je momenteel sterk verouderde beglazing in je serre? Dan kan het de moeite waard zijn om deze te vervangen.

Showroom afspraak maken

SerresInspiratie

Waarom zonwerend glas in mijn serre?

In de warme maanden van het jaar wil je je serre zo koel mogelijk houden. Zonwerend glas is hiervoor een uitstekende optie, omdat je hiermee gegarandeerd bent van minder warmte in je aanbouw. Tegelijkertijd betekent dit dat het in de koude maanden soms onaangenaam fris kan worden in de serre en daarom bevelen wij in de meeste gevallen zonwering aan.

Zonwering monteren wij doorgaans boven het glazen dak van de serre, waardoor de warmte van de zon geen kans heeft om de aanbouw binnen te dringen. Zonwerend glas is een goed alternatief als je helemaal geen omkijken wilt hebben naar temperatuurregulatie of als je serre niet snel te koud wordt doordat deze bijvoorbeeld op het zuiden is gelegen.

Meer weten over de beste beglazingsopties voor jouw maatwerk serre? Bel ons op 053 57 26 145 en maak een vrijblijvende afspraak voor een bezoek aan onze ruime showroom!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven