Een kleine serre: iets voor mij?

Weinig Nederlanders hebben het geluk van een grote tuin. Toch spenderen ze er veel tijd en zouden ze dat het liefst nóg vaker willen doen. Geldt dat ook voor jou? Met een serre aan huis doe je dat een stuk makkelijker, omdat zo’n aanbouw je beschermt tegen zowel de felle zomerzon als natte herfstbuien. De serre mag echter niet te groot zijn, anders past hij niet in je tuin. Maar is een kleine serre wel iets voor jou?

Offerte aanvragen

 

Een kleine serre met glazen lessenaarsdak

Kleine serre aanbouwen: hoe ga je hem gebruiken?

Laten we maar met de deur in huis vallen: een serre hoeft niet groot te zijn om je volop te laten genieten van het buitenleven. Bij een kleine serre vrezen veel mensen ruimtegebrek, maar het hangt er maar net vanaf hoe je de aanbouw wilt gebruiken.

Wil jij dagelijks zelf in de ruimte zitten om bij de opkomende ochtendzon te genieten van een goed boek, dan volstaat een bank of zelfs een comfortabele stoel. Wil je echter met het hele gezin in de serre aan een eettafel dineren, dan heb je natuurlijk wel een grotere ruimte nodig.

Inrichten van een kleine aanbouw met schuifpui

Belangrijk bij je keuze voor een serre zijn dan ook vooral je doelen. Ook een kleine serre kan fungeren als een weliswaar bescheiden, maar toch zeer praktische en esthetische uitbreiding van je woonruimte. In deze brug tussen je binnenruimte en tuin kun je er de schuifdeuren openzetten en volop genieten van het buitenleven, terwijl je op koudere dagen profiteert van de isolatie.

Ook de inrichting van een kleine serre is makkelijker en goedkoper. Het dwingt je om na te denken over enkele essentiële meubels die je er kunt plaatsen. Planten zijn vaak een goed idee voor deze overgang tussen je binnen- en buitenruimte. Hoge en smalle kamerplanten zijn dan vaak de beste optie. Voor het mooiste optische effect kun je dezelfde vloer kiezen als in de woonkamer.

Showroom afspraak maken

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Naar boven