• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Verschillende carport maten: wat zijn de mogelijkheden?

Offerte aanvragen

Een voortuin met brede gebogen aluminium carport met glas bouwen, wat zijn carport maten moet ik kiezen tussen garage of carport

Bescherming van uw voertuig

Een carport is de ideale overkapping om je auto te beschermen tegen weersinvloeden. Of het nu regent, waait, sneeuwt of vriest onder een carport blijft je auto zo goed als onaangetast. Nog meer dan bij een garage optimaal beschermd tegen roestvorming. Natuurlijk moet de carport wel aansluiten op je woning en daarom en daarom maken we hem bij Ter Huurne geheel op maat.

Aan de gevel of juist los van de gevel, welke carport maten zijn er?

Een carport bij ter Huurne is altijd maatwerk.  Er zijn verschillende ontwerpen en uitgangspunten om een indruk te geven van de uitgebreide mogelijkheden. Ben je op zoek naar een model geschikt voor de meeste situaties? Dan kies je het beste voor ons gebogen type standaard, zoals bovenaan te zien op deze pagina. De maatvoering is breed en hoog genoeg om beschutting te bieden aan de meeste soorten auto’s. Net als onze andere soorten carports, kan het gebogen type standaard bovendien zowel aan als los van de bestaande gevel worden gemonteerd.

Brede carport of eenzijdig gedragen

Zoek je een extra brede carport waar je twee auto’s naast elkaar onder kunt plaatsen? In dat geval ben je beter af met ons gebogen type Prefix. De maten van deze overkapping worden geheel aangepast aan jouw wensen, waarbij een maximale overspanning tot wel 5 meter tot de mogelijkheden behoort. En dat zonder een kolom in het midden! In sommige situaties is het niet mogelijk om rechtstreeks onder de carport te rijden. Speciaal daarvoor bieden we een eenzijdig gedragen variant aan. Hieronder is het mogelijk om eenvoudig via een draai of zijkant in te parkeren. Zelfs op moeilijk bereikbare plekken is een carport op die manier prima te realiseren.

Meer voorbeelden van de verschillende modellen carports staan op deze pagina.

Showroom afspraak maken

Carport maten met een optimale doorrijhoogte

Zoek je een Caravan of Camper carport? Vanwege de hoogte van deze voertuigen is dit niet altijd mogelijk onder een standaard variant. Daarom hebben wij het type zadeldak ontwikkeld. Doordat zich geen trekstangen tussen de pilaren bevinden, wordt een optimale doorrijhoogte gerealiseerd. Dit is ook mogelijk bij een carport type prefix. Het laatste type carport dat we willen benoemen, is het type lessenaardak. De aanbouw wordt meestal aan één kant tegen de gevel gemonteerd en biedt ook flexibele maatvoering in de hoogte.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Aluminium carport afmetingen met plat glazen dak voor camper carport

Carports inspiratie

5 foto’s 
Carport preifix Carport preifix Vrijstaande Carport prefix Carport prefix Carport prefix

Carport prefix gebogen

2 foto’s 
Carport met zijwand Carport met zijwand

Carport met zijwand

3 foto’s 
Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht Witte carport buitenaanzicht

Carport maatwerk

3 foto’s 
Grijze carport Zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting Grijze carport zijaansluiting

Carport

2 foto’s 
Zwarte gebogen carport voor zwarte houten garage. Vooraanzicht van grijze gebogen carport tegen zwarte houten garage

Carport vrijstaande garage

4 foto’s 
Vooraanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Bovenaanzicht van dubbele gebogen aluminium carport met glas tegen witte stenen garage met groene deuren. Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport Dubbele gebogen carport met glas naast zwarte houten schuur met witte auto onder de carport

Dubbel gebogen Carport