• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Bevroren autoruiten voorkomen met een aluminium carport

Voor veel mensen is de winter niet de favoriete periode in het jaar. Naast de kou en de traditionele griepjes, zijn er immers ook de kleine maar oh zo vervelende ongemakken. Denk alleen al aan de bevroren ruiten vol met ijs als je ’s ochtends vroeg met de auto naar je werk wilt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kans hierop flink te verkleinen, die we in dit artikel bespreken.

Offerte aanvragen

 

Bevroren autoruiten voorkomen met eencarport dubbel gebogen

Handige trucjes tegen bevroren ruiten

Een goedkope manier om je autoruiten simpel te beschermen tegen de vrieskou, is door ze af te dekken met een autohoes. De hoes bedekt zowel de voor-, achter- als zijramen en zorgt er hierdoor voor dat ze niet kunnen bevriezen. Natuurlijk is het wel even werk om de autohoes elke dag weer te verwijderen en opnieuw aan te brengen, maar dat is inherent aan het goedkope karakter van de oplossing.

Een net zo goedkope, maar iets snellere manier om je ruiten te beschermen, is het afdekken ervan met een voorruitfolie. Je zij- en achterramen kunnen in dat geval nog steeds bevriezen, maar het bespaart je ’s ochtends toch aardig wat tijd. Andere veelgebruikte trucjes zijn om de binnenkant van je ruiten in te wrijven met shampoo tegen dampaanslag of de autoverwarming op ruiten stand te zetten.

Zet je auto onder een carport en voorkom ijsvorming

Natuurlijk zijn bovenstaande oplossingen allemaal lapmiddelen die je nog steeds de nodige moeite kosten. Beter is het daarom om te kiezen voor een oplossing die weliswaar een grotere investering vergt, maar dan ook aanzienlijk beter werkt en je auto ook op allerlei andere manieren effectief beschermt.

De oplossing waar we in dit geval over praten, is natuurlijk een carport. Zo’n overkapping voor je auto zorgt ervoor dat je ’s ochtends geen autoruiten meer hoeft te krabben en verbetert daarnaast ook nog eens de onderhoudsconditie van je auto. Ook de kans op vervelende zaken zoals roestvorming en schade door vallende taken en andere vuiligheid wordt er flink kleiner door.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken