• Volledig eigen productie
  • Maatwerkoplossingen
  • Specialist sinds 1973
Ter Huurne BV

Benieuwd naar de lichtstraat mogelijkheden op een plat dak?

In onze vorige blog hebben we de voor- en nadelen besproken van een serre en lichtstraat. Bij een lichtstraat aanbouw kwam als positief punt naar voren dat dit een zeer goede optie is wanneer je voorkeur hebt voor veel natuurlijke lichtinval in huis en daarnaast wilt genieten van het echte buitengevoel.

Ook bespraken we dat een lichtstraat soms nadelen kan hebben, echter verschilt dit wel per situatie. Als je bijvoorbeeld kiest voor een wandloze uitbouw zonder isolatie kan het in de herfst en winter behoorlijk fris worden. Wél is het zo dat er bij deze situatie sprake is van een maximale lichtinval vanuit alle zijden.

Offerte aanvragen

twee rechthoekige schilddak lichtstraten op plat dak is een van de lichtstraat mogelijkheden naast lichtstraat op maat

Ik heb een plat dak, wat zijn de mogelijkheden voor een lichtstraat?

In onze vorige blog hebben we de voor- en nadelen besproken van een serre en lichtstraat. Bij een lichtstraat aanbouw kwam als positief punt naar voren dat dit een zeer goede optie is wanneer je voorkeur hebt voor veel natuurlijke lichtinval in huis en daarnaast wilt genieten van het echte buitengevoel. Ook bespraken we dat een lichtstraat soms nadelen kan hebben, echter verschilt dit wel per situatie. Als je bijvoorbeeld kiest voor een wandloze uitbouw zonder isolatie kan het in de herfst en winter behoorlijk fris worden. Wél is het zo dat er bij deze situatie sprake is van een maximale lichtinval vanuit alle zijden.

Iedere woonsituatie is uniek

Bij Ter Huurne kijken we per unieke woonsituatie wat het meest geschikt is en het beste past bij uw woonwensen. Met onze, inmiddels, jarenlange ervaring merken we dat de lichtstraat ontzettend populair is. Dit vanwege het heerlijke buitengevoel dat wordt gecreëerd en ruimtes lijken vaak direct een stuk groter.

Typen lichtstraten van ter Huurne

We begrijpen dat elk huis anders is en dat een lichtstraat aan uw unieke wensen moet voldoen en daarbij in verhouding moet staan met de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Inmiddels hebben we dan ook al allerlei soorten lichtstraten geplaatst in de meest uiteenlopende ruimtes. Hieronder bespreken we een aantal typen lichtstraten die wij onder andere voor u kunnen realiseren wanneer we te maken hebben met een plat dak. Wilt u meer lichtstraattypen zien? Klik hier voor meer foto’s van toepassingen van lichtstraten.

Showroom afspraak maken

 

Lichtstraten inspiratie

3 foto’s 
Lichtstraat zadeldak buitenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht Lichtstraat zadeldak binnenaanzicht

Lichtstraten zadeldak

2 foto’s 
Geïsoleerde lichtstraat met zadeldak Lichtstraat keuken

Lichtstraat zadeldak

2 foto’s 
Lichtstraat tussen twee daken Lichtstraat tussen twee daken

Lichtstraat tussen 2 daken

8 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat serredak dakraam Lichtstraat serredak Lichtstraat vanaf dak Lichtstraat onderaanzicht Lichtstraat montage Lichtstraat montage Montage Lichtstraat

Lichtstraat/ serredak

2 foto’s 
Lichtstraat platdak Lichtstraat platdak

Lichtstraat plat dak

3 foto’s 
Lichtstraat in een dakpanconstructie Lichtstraat in pannendak lichtstraat in pannendak

Lichtstraat in pannendak

5 foto’s 
Onderaanzicht witte lichtstraat met dakramen Lichtstraat met dakraam daardoor meer licht in aanbouw Lichtstraat dakramen Lichtstraat dakraam Lichtstraat dakraam

Lichtstraat lessenaardak met dakramen

2 foto’s 
Lichtstraat zadeldak Lichtstraat plaatsen met zadeldak in het plafont

Lichtstraat zadeldak

3 foto’s 
Lichtstraat met in dak doorlopend kozijn van Futural Aluminium kozijn_lichtstraat in pannendak schuifpui 3-delig

Lichtstraat en kozijn doorlopend in dak

5 foto’s 
Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand Tuinkamer schuifwand lichtstraat Tuinkamer schuifwand lichtstraat

Tuinkamer met lichtstraat

4 foto’s 
Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat wolfseinden Lichtstraat zadeldak wolfseinden

Lichtstraat wolfseinden

2 foto’s 
Zadeldak lichtstraat Lichtstraat zadeldak ventilatierooster

Lichtstraat zadeldak

Lessenaarsdak

Het lessenaarsdak is een zeer populaire variant onder de lichtstraten bij Ter Huurne. Wij monteren dit dak direct aan de gevel. Ook worden deze vaak in een plat dak toegepast boven tuindeuren. Het voordeel hiervan is dat je hiermee toch de natuurlijke lichtinval binnen huis creëert. Bekijk hier een voorbeeld. U kunt de lichtstraten van Ter Huurne in alle afmetingen bestellen. Wij produceren alles op maat en kunnen hiermee een perfecte oplossing bieden voor uw aanbouw of uitbouw.

Zadeldak

Een andere veel gekozen optie is een zadeldak lichtstraat. Deze lichtstraat wordt meestal in het midden van een platte dakconstructie gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat het design van uw plafond mooi symmetrisch blijft en u ook nog veel gemak ervaart van de lichtopbrengst die de lichtstraat biedt.

Lessenaarsdak lichtstraat de luxe

Een derde optie is onze lessenaarsdak lichtstraat de luxe! Deze lichtstraat is uniek in zijn soort en bestaat uit één glasplaat die in een geïntegreerde dakopstand gefabriceerd wordt. Het voordeel hiervan is dat er hierdoor geen dakliggers in het zicht liggen en een maximale lichtopbrengst naar binnen wordt gehaald. De lessenaarsdak lichtstraat de luxe heeft een moderne uitstraling. Dit type lichtstraat kan zowel vrijstaand als tegen een gemetselde gevel gemonteerd worden.

Leuk weetje

Eén van de lichtstraten die wij hebben geleverd is onder andere naar ontwerp en kwaliteit goedgekeurd door architect Jan de Bouvrie. Wij zijn ontzettend trots op het resultaat en hebben dan ook met plezier aan dit project gewerkt!

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken