Lichtstraat kosten

Een lichtstraat is een mooie manier om relatief eenvoudig meer daglicht te creëren in uw woning. Lichtstraten worden vaak geplaatst in ruimtes met een plat dak zoals een uitbouw of veranda. De kosten van een lichtstraat van Ter Huurne worden door meerdere factoren bepaald.

Offerte aanvragen

Witte lichtstraat op platte dak van veranda

Geniet van meer natuurlijk daglicht

Een lichtstraat wordt vaak gebruikt in ruimtes waar het relatief donker is, bijvoorbeeld in een uitbouw of bijkeuken met enkel zijramen. Door het plaatsen van een lichtstraat ontstaat zo niet alleen meer lichtinval – het vergroot ook optisch de ruimte. Dat zorgt weer voor meer wooncomfort. Meer natuurlijk daglicht heeft een positieve invloed op ons humeur én vergroot dus de sfeer van een ruimte.

Een luxe uitstraling

Een lichtstraat geeft uw woning een luxe uitstraling – zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van aluminium profielen. Daarom worden alle lichtstraten van Ter Huurne van dit materiaal gemaakt. Doordat u zelf de kleur van deze profielen kunt bepalen, is er altijd wel een lichtstraat die past bij uw smaak.

Lichtstraat als investering

Een lichtstraat is daarom een mooie investering in uw woning. Op de korte termijn levert een lichtstraat u vooral meer wooncomfort op, in de vorm van meer licht en meer sfeer. Op de lange termijn kan een lichtstraat voor een deel de waarde van uw woning verhogen. Hoewel een lichtstraat niet het waarde vermeerderend effect van een serre of uitbouw heeft, draagt het vaak wel bij aan de verkoop van uw woning. Een lichtstraat zorgt namelijk voor een lichter huis, en een lichter huis is vaak makkelijker verkoopbaar. Ook kan een lichtstraat net dat luxe detail zijn dat uw woning onderscheidt van de rest van het aanbod.

Showroom afspraak maken

Onze sterktes

Volledig eigen productie

Al onze serres en glassystemen worden volledig in eigen beheer geproduceerd, van ontwerp tot nazorg. Gegarandeerd hoge kwaliteit.

Maatwerk oplossingen

Geen huis is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen bij de aanschaf van een serre, lichtstraat of tuinkamer. Daarom zijn al onze producten maatwerkoplossingen.

Sinds 1973

Door onze jarenlange ervaring met de productie en innovatie van serres en glassystemen, zijn we altijd in staat een vakkundig advies op maat te geven.

Kosten lichtstraat Ter Huurne

De kosten van een lichtstraat van Ter Huurne worden door meerdere factoren bepaald. Er is dan ook geen standaard lichtstraat met een standaardprijs. Voor ons is elke lichtstraat maatwerk.

De afmetingen van de lichtstraat

De eerste factor die invloed heeft op de kosten van een lichtstraat, zijn de afmetingen van de lichtstraat. De afmetingen worden vaak bepaald door de plek waar de lichtstraat geplaatst moet worden. Logischerwijs is een grote lichtstraat duurder in aanschaf dan een kleinere lichtstraat.

Vergunning

Voor de meeste lichtstraten geldt dat u geen vergunning nodig heeft. Een lichtstraat verandert namelijk weinig aan het straatbeeld. Er gelden wel enkele regels voor het plaatsen van een lichtstraat, bijvoorbeeld wat betreft afmetingen. Mocht u twijfelen, dan kan een van onze adviseurs altijd voor u uitzoeken of u een vergunning nodig heeft. In enkele specifieke gevallen waarbij u wel een vergunning nodig heeft voor uw lichtstraat, brengt dit logischerwijs kosten met zich mee. Deze kosten verschillen per gemeente.

Offerte aanvragen

De afwerking van de lichtstraat

Alle lichtstraten van Ter Huurne worden gemaakt van profielen van hoogwaardig aluminium en standaard voorzien van HR++ veiligheidsglas. Voor sommige lichtstraten is HR+++ glas ook mogelijk. Zowel HR++ als HR+++ glas is ook zon- en warmtewerend verkrijgbaar.

Waarom aluminium?

Alle lichtstraten van Ter Huurne worden gemaakt van hoogwaardig aluminium. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste is aluminium een heel sterk maar toch licht materiaal. Dat maakt het mogelijk om ook met smalle profielen te werken, zonder draagkracht te verliezen. Daarnaast is aluminium een enorm duurzaam materiaal. Het is goed bestand tegen invloeden van buitenaf en is bijna geheel recyclebaar. Ten slotte vergt aluminium amper onderhoud. Dat is dus voor u extra voordelig!

Accessoires voor lichtstraten

Daarnaast kunnen ook gekozen accessoires invloed hebben op de prijs van een lichtstraat. Denk bijvoorbeeld aan hoogwaardige zonweringen, ledverlichting of een elektrapunt voor hanglampen, allen verkrijgbaar bij Ter Huurne.

Offerte aanvragen

Accessoires voor  Lichtstraat kosten

Spot in constructie van serre

Verlichting

Meer Informatie
Grijze zonwering over glazen dak van serre

Zonwering

Meer Informatie

De kosten van een lichtstraat van Ter Huurne: echt maatwerk

De kosten van een lichtstraat van Ter Huurne worden dus door meerdere factoren bepaald. Wij hebben het gehele traject in eigen beheer. Van ontwerp tot montage van uw lichtstraat – u bent bij ons verzekerd van maatwerk en kwaliteit.

Hoge kwaliteit

Onze lichtstraten zijn niet alleen maatwerk – ze zijn ook van hoge kwaliteit door het gebruik van hoogwaardig aluminium en sterk HR++ glas. Geniet van hoogwaardige kwaliteit en extra daglicht met een lichtstraat van Ter Huurne!

Standaard garantie

Al jaren heeft Ter Huurne het gehele traject van advies tot nazorg van lichtstraten volledig in eigen beheer. Zo bent u niet alleen verzekerd van lage prijzen, maar ook van kwaliteit. Onze lichtstraten gaan dan ook gegarandeerd een lange periode mee. Om u te verzekeren van die kwaliteit ontvangt u 10 jaar garantie op de montage van uw lichtstraat (meer over Ter Huurne).

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven