Plat dak met lichtstraat biedt veel voordelen

Wilt u graag meer daglicht en een ruimer gevoel in uw ruimte met plat dak? Dan is een lichtstraat de ideale oplossing om uw woonomgeving van een nieuwe impuls te voorzien. Een plat dak met lichtstraat zorgt voor een lichtere uitstraling in uw huis en laat de ruimte optisch ook nog eens groter lijken. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

Offerte aanvragen

 

 

Lichtstraat piramidedak

Lichtstraat in plat dak creëert meer daglicht in uw leven

Nederland is geen land waarvan de inwoners gezegend zijn met een overdaad aan daglicht. Met name in de herfst en winter zijn de dagen soms lang, donker en koud. Uit onderzoek blijkt dat dit gebrek aan daglicht voor veel mensen negatieve gezondheidseffecten heeft. Het is daarom belangrijk om voor onszelf meer licht in ons leven te creëren.

Dit kan onder meer door het plaatsen van een lichtstraat in uw platte dak. Een plat dak met lichtstraat voorziet u gedurende de dag van veel natuurlijke lichtinval waardoor u meer contact ervaart met het buitenleven. Een lichtere ruimte heeft niet alleen een ontspannend effect, maar heeft onbewust ook een positieve invloed op ons humeur.

Een ander groot voordeel van een lichtstraat in een plat dak is het ruimtelijke effect dat dit creëert. Hoe lichter een woonomgeving, hoe groter de ruimte optisch vaak oogt. Niet voor niets raden veel ontwerpers het gebruik van donkere muurkleuren in kleine ruimtes af. De simpele toevoeging van een lichtstraat aan uw platte dak lijkt uw woonruimte direct groter te maken.

Showroom afspraak maken

LichtstratenInspiratie

Keuze uit talloze types lichtstraten voor plat dak

Bij Ter Huurne heeft u de keuze uit uiteenlopende lichtstraat types die elk zo hun eigen specifieke voordelen bieden. Wilt u de lichtstraat bijvoorbeeld in het midden van een plat dak plaatsen? Dan is onze Zadelzak Lichtstraat een uitstekende keuze. Voor plaatsing in een plat dak direct aan de gevel adviseren wij in de meeste gevallen onze Lessenaarsdak Lichtstraat.

Wilt u een maximale lichtopbrengst in uw woonruimte en wenst u geen dakliggers meer in het zicht te hebben? Dan is de Lessenaarsdak Lichtstraat Deluxe waarschijnlijk de beste optie. Deze unieke lichtstraat bestaat uit één enkele glasplaat die in een geïntegreerde dakopstand in uw platte dak wordt gefabriceerd.

Laat uw lichtstraat voor een plat dak op maat maken

Naast het gewenste lichtstraat type, kunt u uw lichtstraat laten uitvoeren in talloze verschillende varianten. Hecht u bijvoorbeeld veel waarde aan veiligheid? Kies dan voor inbraak werende aluminium deklijsten en speciale HR++ veiligheidsbeglazing.

Vindt u een koel binnenklimaat juist belangrijk bij een plat dak met lichtstraat? Maak dan gebruik van onze accessoires voor lichtstraten zoals zonweringen van Duitse topkwaliteit en tripple beglazing die standaard een zonwerende functie bevat. Wat uw wensen ook zijn: bij Ter Huurne zijn de lichtstraat mogelijkheden eindeloos.

Meer weten? Kom gerust vrijblijvend langs in onze ruime showroom in Haaksbergen of neem contact op via of 053 57 26 145 .

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven