Waarom wordt mijn serre te warm?

In hartje zomer kan de temperatuur in een serre soms flink oplopen. Maar wordt het echt te warm om aangenaam in de aanbouw te verblijven? Dan zijn waarschijnlijk een of meerdere aspecten voor verbetering vatbaar. In dit artikel noemen we de 4 belangrijkste redenen voor een serre die te warm wordt en leggen we uit wat je hieraan kunt doen.

Offerte aanvragen

Serre met geïsoleerde vouwwand

De beglazing van de serre

De beglazing van een serre heeft grote invloed op het binnenklimaat. Driedubbel glas biedt bijvoorbeeld een stuk beter isolerend vermogen dan dubbel glas of enkel glas. Hierdoor blijft een serre warmer in de winter en koeler in de zomer.

Toch heeft het weinig zin om voor driedubbel glas in je serre te kiezen, als de rest van je woning slecht is geïsoleerd. Een prima alternatief is dan dubbel thermopane glas. Daarnaast kun je naar de opties hieronder kijken om je serre in de zomer toch nog koeler te maken.

De zonwering van de serre

Wil je de warme zomerzon door het glas van je serre niet voelen branden? Dan is zonwering een noodzakelijke accessoire. Over het algemeen is het aan te raden om de zonwering boven het glas te monteren, zodat de warmte niet de kans krijgt om de aanbouw binnen te dringen.

Hierdoor blijft het niet alleen koeler in de serre, maar valt er nog steeds voldoende licht binnen. Bij Ter Huurne kiezen we voor een mooie en kwalitatief hoogwaardige zonwering. Deze doet de gevoelstemperatuur in je serre gemiddeld al snel met zo’n 5 tot 10 graden Celsius dalen.

Showroom afspraak maken

SerresInspiratie

De ventilatie van de serre

Je beglazing of zonwering kunnen nog zo goed zijn; in warme periodes wordt de lucht in je serre na verloop van tijd onvermijdelijk warmer. De enige oplossing is om deze warme lucht af te voeren door de aanbouw regelmatig goed te ventileren.

Bij de serres van Ter Huurne doe je dit in een handomdraai door de hardglazen schuif- of vouwdeuren open te gooien. Het liefste doe je dat ’s avonds, zodat de koele avondlucht de aanbouw binnenstroomt en daar de warme lucht vervangt.

De oriëntatie van de serre

Misschien wel de belangrijkste factor voor het binnenklimaat van een serre is de oriëntatie ervan. Een aanbouw op het zuiden zal nu eenmaal een stuk sneller warm worden dan eentje op het noorden. Hou hier voorafgaand aan het bouwen dus alvast rekening mee.

Heb je echter al een bestaande serre, ligt deze op het zuiden en wordt het ondanks alle bovengenoemde maatregelen nog steeds te warm in de serre? Dan kun je overwegen om te investeren in een goede airco.

Heb je nog geen serre, dan raden we aan om al in de ontwerpfase rekening te houden met zaken zoals oriëntatie en binnenklimaat. Met deskundig advies van Ter Huurne verklein je de kans dat je aanbouw te warm wordt in de zomer. Meer weten? Bel ons nu op 053 57 26 145 .

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven