Hoe richt ik mijn voortuin praktisch in?

Bij het inrichten van de tuin wordt vaak gedacht aan de achtertuin. Daar breng je in de zomermaanden immers de meeste tijd door – de voortuin dient vooral praktische doeleinden. Maar juist daarom is het zo belangrijk om ook aandacht te besteden aan de inrichting van je voortuin. Van de juiste elementen (denk aan een carport!) heb je daar namelijk decennialang plezier.

Offerte aanvragen

Dubbele met glas gebogen aluminium carport kopen zonder condens onder carport

Hoe gebruik jij je voortuin?

Dit is de belangrijkste vraag om eerst tegenover jezelf te beantwoorden. Wat doe je zoal in je voortuin en gebruik je hem überhaupt wel? De mogelijkheden zijn legio: je kunt er een prachtig stukje groen creëren, je fietsen of vuilnisbakken plaatsen, een bankje neerzetten of een carport laten plaatsen. Voor dat laatste heb je wel een voortuin nodig die hiervoor breed en diep genoeg is.

In de praktijk blijkt dat veel mensen een carport zien als meest functionele toevoeging aan hun voortuin. Fietsen en vuilnisbakken kunnen ook wel achter het huis en een zitplek met de meeste privacy bevindt zich toch echt in de achtertuin. Een carport daarentegen scheelt veel wandelingen naar de auto en beschermt deze bovendien effectief tegen hagel, wind en regen.

Wat zijn de afmetingen van je voortuin?

Wil jij je voortuin helemaal opnieuw inrichten? Dan is het raadzaam om te kijken of je een carport in de nieuwe tuininrichting kunt verwerken. Hoe groter de tuinoppervlakte, hoe meer mogelijkheden je hebt. Belangrijk om te weten is dat een carport maximaal 30 m2 aan ruimte in beslag mag nemen. Ook mag de overkapping voor je auto niet hoger zijn dan 3 meter.

Sowieso kan het interessant zijn om bij het inrichten van je voortuin te werken met hoge elementen. Hoge struiken en bomen beperken de inkijk op de beneden- en bovenverdiepingen, maar belemmeren ook je eigen uitzicht. En wat te denken van verlichting? In de avonduren heb je veel profijt van sfeervolle verlichting, bijvoorbeeld onder je carport.

Showroom afspraak maken

CarportsInspiratie

Carport in voortuin: waar moet ik rekening mee houden?

Kies je voor een praktische inrichting van je voortuin? Dan is het belangrijk na te denken over de plaatsing van een carport, planten, bomen, paden en eventueel een hekwerk. Bij het laten plaatsen van de carport moet je ook rekening houden met zaken als (sier)bestrating, hemelwaterafvoer en verlichting.

Als afscheiding kun je het gebruik van steenkorven (bijvoorbeeld naast de oprit) overwegen. Hiermee kun je bijzondere vormen creëren en een duidelijk rijpad naar je carport. Bij Ter Huurne kun je hiervan zelfs een variant voor 2 auto’s laten plaatsen. Wordt de carport dan groter dan de toegestane afmetingen? Wij helpen je graag met het indienen van een vergunningsaanvraag.

Offerte aanvragen Showroom afspraak maken

Naar boven