Hoe kan ik mijn auto beschermen met een carport?

Offerte aanvragen

Hoe kan ik mijn auto beschermen met een aluminium carport

Heb jij nog geen carport voor je huis? Dan besef je waarschijnlijk al dat je auto geen optimale bescherming geniet. Bijvoorbeeld tegen diefstal en vandalisme, maar ook tegen de veranderlijke weerselementen in ons land. En met name dat laatste is een groter risico dan je misschien denkt. In dit extra lange artikel lichten we 8 manieren uit waarop het weer je auto kan beschadigen:

Bescherming tegen wind

In Nederland zijn we op het gebied van wind wel wat gewend. En ach, een stevige windvlaag hier en daar is toch vrij onschuldig? Helaas moeten we je teleurstellen: de wind heeft al vele auto’s beschadigd en is daarmee jaarlijks verantwoordelijk voor veel optische schade. Nu is het niet zozeer de wind zelf die voor de schade zorgt, maar zijn het de zaken die tegen de auto aanwaaien. Denk aan zand, grind en ander vuil dat niet alleen je lak kan beschadigen, maar ook tot interne schade kan leiden aan je motor of remmen. Oppassen geblazen dus!

Bescherming tegen regen

Het zal je niet verrassen: ook de regen in ons natte kikkerlandje heeft bepaald geen gunstig effect op de levensduur van je auto. Niet alleen draagt het bij aan roestvorming, maar ook kan het intern tot slecht functionerende onderdelen leiden als teveel water je wagen binnendringt. Daarnaast tonen statistieken aan dat regen ook indirect een negatieve invloed heeft op de levensduur van je auto. Onder natte rijomstandigheden is de kans op ongelukken door slecht zicht en aquaplaning groter en dat geldt daardoor ook voor de kans op schade.

Bescherming tegen sneeuw

Het weerselement dat zonder twijfel het schadelijkst is voor zowel de binnen- als buitenkant van je auto, is sneeuw. Kleine sneeuwdeeltjes kunnen in de auto belanden en zo tot problemen leiden met onder andere de motor, remmen en uitlaat. Ook aan de buitenkant doet sneeuw meer kwaad dan goed. Grote sneeuwvlokken leveren een bijdrage aan corrosie en belemmeren bovendien het zicht op de weg. Hierdoor neemt, net als bij regen, de kans op ongelukken en schade als gevolg hiervan toe.

Bescherming tegen hagel

Het is niet moeilijk voor te stellen hoe hagel je auto kan beschadigen. Op internet circuleren veel filmpjes van enorme hagelstenen die de meest prachtige wagens vol deuken, breuken en barsten achterlaten. In Nederland zijn het in de praktijk vaak kleine hagelsteentjes die grote schade veroorzaken. De beste remedie hiertegen is een carport die je auto effectief beschermt tegen alles wat uit de hemel neerdaalt. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om niet te gaan rijden als er hagel is voorspeld.

Showroom afspraak maken

Naar boven